2005 Yılı Yardımları

Biz  doğalgazlı  evde  sıcakta otururken  onlar  kendi  evlerinde  kömür  bulamıyorlar.Buda  bizi  çok  üzüyor. Onlar  orucunu  birazcık  bayatlamış ve  hatta küflenmek  üzere  olan  ekmekle  paylaşırken  biz  çeşit  çeşit  yemeklerle  açıyoruz. Biz  onlara  yardım ettik.  Ama  sadece  biz  değil  tüm Türkiye’nin  yardım  etmesini  diliyoruz.

Fatih  YALMANBAŞ   6-C

Onların  böyle  yaşamaya  hakları  yok.Bizim  ne özelliğimiz  var da  evlerimiz,  arabalarımız  var. Özel   okullarda  okuyoruz.  Böyle  yaşamaya  onlarında  hakları  var. Onlar  bu  durumda diye  onları  hor  görmemeliyiz.

Sedanur   YILMAZ  6-C

Ben  şimdi  halimize şükrediyorum.Bizi  annemiz  babamız  en iyi  okullara  gönderip  okutuyorlar.Ne  anne  babalar  var  çocuklarını  okutmaya  çalışıyorlar.Ama  ellerinde  imkanları olmadıkları  için  okutamıyorlar.O yüzden   şimdiden  halimize  şükredelim.Ve  okumaya  çalışalım.

Öznur   BAHAR    6-C

Bizde  yardım  yaparken  esas  yardıma  ihtiyacı  olan  insanları  bulup  yardımımızı  böyle  insanlara  yapmalıyız. Ama   bu  yardımı  yaparken de  insanları  küçük  duruma  düşürmeden  yardımlarımızı  yapmalıyız.  Onların  durumlarını  gördükten  sonra  kendi  halimize  şükretmeyi  tekrar  öğrendik.Bu  insanlara  sadece  ramazan  aylarında   değil  her  zaman   yardım  etmeliyiz.  Zaten  insanlığın  anlamı  paylaşmaktır.

Merve   BERK 8-A