Mezunlar Derneğimiz

Küreselleşen dünyamızda, ihtiyaç duyduğumuz en önemli şeylerden biri, onurlu, erdemli, vicdanlı, özgüveni yüksek, kendini her alanda ifade edebilen ve teknolojiye hakim bir insan gücüdür. Her bir öğrencimizin farklı ve özel olduğunu biliyoruz. Bu yüzden öğrencilerimizin özgünlüklerini keşfediyor, ilgi ve yeteneklerine yönelik çalışmalar yapıyor ve onları hayata en iyi şekilde hazırlıyoruz. Değerler eğitimi çalışmalarımızla, öğrencilerimizin kişilik, millî, manevi ve ahlaki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Amacımız, öğrencilerimizi sadece sınavlara hazırlamakla kalmayıp, kendilerinin farkına varan, yeteneklerini keşfeden, proje tabanlı çalışabilen, bilimsel düşünme becerilerini geliştiren, dünya perspektifiyle düşünüp özümseyerek kendi kültürlerine entegre edebilen, yabancı dili başarıyla kullanabilen ve ruh dünyasıyla uyumlu nesiller inşa etmektir. Bu şekilde, güçlü ve sağlam kültürümüzü her zaman taze tutmayı hedefliyoruz.

Devran Koleji'nde birçok faaliyet yürütülmektedir. Bunlardan bazıları şunlardır:

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Eğitim sürecinde öğrenciler çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler. Arkadaş ilişkileri, aile sorunları, akademik baskı gibi faktörler öğrencilerin duygusal sağlığını etkileyebilir. Psikolojik danışmanlar, öğrencilere duygusal ve sosyal konularda destek sağlayarak olumlu bir öğrenme ortamının oluşturulmasına katkıda bulunurlar.

Ortaokul ve lise dönemlerinde öğrencilerin geleceğe yönelik kariyer tercihleri ve hedefleri belirginleşmeye başlar. Psikolojik danışmanlar, öğrencilerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olarak doğru kariyer seçimleri yapmalarına destek olurlar.

Psikolojik danışmanlar, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve derslere olan motivasyonlarını yükseltmek için stratejiler geliştirirler. Öğrenme güçlükleri, sınav stresi gibi konularda rehberlik yaparak öğrencilerin daha etkili bir öğrenme deneyimi yaşamalarını sağlarlar.

Atölyeler

Müzik Atölyesi : Müzik Atölyemizde öğrencilerimiz notalarla dans ediyor, melodilere ruh katıyor ve müzikal yeteneklerini keşfediyorlar. Enstrümanlarımızla birlikte harmoniye doğru bir yolculuğa çıkın ve üretkenliğinizi müziğin büyülü dünyasında serbest bırakın.

Resim Atölyesi : Renklerin büyülü dünyasında kaybolmaya hazır olun! Resim atölyemizde, öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak tuvale hayat veriyorlar. Fırça darbeleriyle duygularını ifade eder, sanatın gücünü keşfeder ve kendi sanat eserlerini üretmeye devam eder.

Bilgisayar ve Robotik Kodlama Atölyesi : Geleceğin teknolojisini bugünden keşfedin! Bilgisayar ve Robotik Kodlama Atölyemizde, öğrencilerimiz temel programlama becerileriyle donanmış olarak dijital dünyanın kapılarını aralıyorlar. Robotik kodlama ile üretkenliklerini kullanarak sınırları zorluyor ve teknolojiyle yeni bir dil öğreniyorlar.

Yapay Zeka Dil Laboratuvarı Atölyesi : Yapay Zeka Dil Laboratuvarımız öğrencilerimize İngilizce uygulama deneyimi sağlıyor. İngilizce’nin kurallarını ve iletişim becerilerini geliştirerek yapay zekayı yabancı dil alanında da kullanıp sınırlarını keşfediyorlar. Yeni nesil iletişimin öncülerinden olmak için bu dil laboratuvarına davetlisiniz.

Fen Laboratuvarı : Bilimin ışığında, Fen Laboratuvarımızda sizi keşifler ve deneylerle dolu bir dünya bekliyor. Burada, öğrencilerimiz bilimsel yöntemlerle fen bilimlerini deneyimleyerek merak duygularını destekliyorlar.

Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları : Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarımız, lise öğrencilerimizin temel bilimsel prensipleri keşfettiği yerlerdir. Bu laboratuvarlarda, deneyler yaparak teorik bilgilerini pratik uygulamalara dönüştürürler. Hücrelerin gizemini çözün, elementlerin dansını izleyin ve doğanın sırlarına şahit olun.

Botanik Bahçe : Botanik Bahçemizde doğanın dinginliğiyle buluşun! Bitkilerin büyüleyici dünyasına adım atan öğrencilerimiz bitki çeşitliliğini keşfeder, ekosistemlerin işleyişini gözlemler ve doğanın yaşam döngüsüne tanıklık ederler. Doğayla uyum içinde büyümek için bu yeşil sığınakta yerinizi alın.

Akıl Oyunları Atölyesi : Akıl Oyunları Atölyemizde zihinler çelik gibi şekilleniyor! Öğrencilerimiz stratejik düşünmeyi, problem çözmeyi ve analitik becerilerini geliştirip mantık oyunlarıyla yeteneklerini keşfediyorlar.

Drama Atölyesi : Drama Atölyemiz, öğrencilerimizin içlerindeki sanatçıyı uyandırıyor! Öğrencilerimiz oyunlarıyla, duygu ifadelerini keşfediyor ve özgüvenlerini geliştiriyorlar. Sizi sahne ışıklarının altında yeteneklerinizi sergilemek için bu atölyeye bekliyoruz.

Devran TV Atölyesi : Devran TV Atölyemiz, öğrencilerimizi medya dünyasına adım atmaya davet ediyor. Burada, kamera önünde ve arkasında deneyimler yaşayarak iletişim becerilerini geliştiriyor, sunum yeteneklerini keşfediyor ve kendi hikayelerini anlatmanın gücünü öğreniyorlar.

Yabancı Dil Öğrenimi

B+ BILINGUAL EDUCATION (Okul Öncesi)

Çift dilli eğitim modeli “Transitional Bilingual Education” yani “Geçişli Çift Dil Eğitim” modelini esas alır.

CONNECT(Ortaokul)

Öğrencilerimizin birer dünya vatandaşı olmaları yolunda gerekli küresel farkındalık eğitimlerini esas alan sosyal ve kültürel kazanımlar ağırlıklı bir dil öğretim modelidir.

BRIDGE PROGRAM (İlkokul)

Bridge (Köprü) Programı, ilkokulda uygulanmakta olan Hayat Bilgisi ve Matematik gibi tüm branş derslerinde İngilizce’nin aktif kullanılmasını sağlayan, bir anlamda İngilizce ve diğer branşlar arasında öğrencinin köprü kurmasını ve hedef dili öğrenmekle birlikte edinmesini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

SKILLS UP (Ortaokul)

Öğrencilerimiz 4 temel dil becerisine özel aktivitelerle odaklanarak yabancı dil alanında algısal ve üretimsel gerekli tüm becerileri geliştirme imkanı bulabilmektedirler.

SUCCESS

Uluslararası geçerliliği olan sınavlar ve projelere hazırlanmayı sağlayan çerçeve programıdır.

devran-logo